NĚCO MÁLO O KÁVĚ
NABÍZÍME:
2 druhy výběrových káv kvalitních plantážních arabik:
Lokalita: PANAMA, odrůda Catuai , farma Suarezes – oblast Boque ve výšce 1600 m n.m., ruční sběr, vysoce kvalitní s cupping score 87+. Profil kávy: smetana, lískový oříšek, čokoláda, střední acidita
Lokalita: COLOMBIA, odrůda Pink bourbon, farma EL CEDRO, farmář Sandra Guaca – oblast Saladoblanco Huila ve výšce 1660 m n.m., proces Washed. Profil kávy: levandule, bílý cukr, ovocný nálev, střední tělo, nugát a karamel v dochuti
4 druhy kvalitních plantážních arabik:
Lokalita: Ethiopia, druh: Sidamo. Káva má středně kyselou chuť se silným tělem, chutná po bobulovém ovoci, lehounce zemitou chuť s dotekem koření.
Lokalita: Costarica, druh: SHB Tarrazú. Káva se vyznačuje hlubokým aroma, sytou citronovou kyselostí a jemným dozníváním
Lokalita: Colombia, druh: Supremo Sandalj. Vynikající káva, na latinskoamerickou kávu s překvapivě plným tělem. Má plné aroma a vyváženou, lehce oříškovou, chuť s karamelovými podtóny a decentní kyselostí.
Lokalita: Brasil, druh: Cerrado Dulce. Je káva intenzivní, s náznakem sladkosti a oříškové chuti, bez stopy hořkosti a kyselosti. Je základem směsí, jelikož snižuje jejich kyselost.
3 druhy směsí:
Coffee Berry Strong: 60 % Robusta, 40 % Arabica. Směs pro přípravu „silného“ espressa italského typu.
Coffee Berry Medium: 30 % Robusta, 70 % Arabica. Směs pro přípravu espressa i cappuccina. Je vhodná zejména pro automatické kávovary.
Coffee Berry Sunrise: 30 % Robusta, 70 % Arabica. Směs pro přípravu espressa i cappuccina s vysokou pěnivostí