NĚCO MÁLO O KÁVĚ

NĚCO MÁLO O KÁVĚ

NABÍZÍME: 6 druhů kvalitních plantážních arabik:

Lokalita: SUMATRA, druh Madheling. Káva indonéského ostrova se vyznačuje špičkovou kvalitou, odrůda Madheling je ceněna za vysokou chuťovou plnost. Silné tělo a jemnou kyselost doprovází tóny kakaa, cereálii a v dochuti je cítit lékořice.

Lokalita: MEXIKO, druh SHG. Pěstovaná podle pravidel Fairtrade/organic malými pěstiteli z oblasti Chiapas a Monte Christo. Velmi komplexní tělo s aromatem po meruňkách a mandarínkách, ořišková chuť se přelíná do tónů kakaa a mléčné čokolády.

Lokalita: ETHIOPIA, druh: Sidamo. Káva má středné kyselou chuť se silným tělem, chutná po bobulovém ovoci, lehounce zemitou chuť s dotekem koření.

Lokalita: COSTARICA, druh: SHB Tarrazů. Káva se vyznačuje hlubokým aroma, sytou citronovou kyselostí a jemným dozníváním

Lokalita: COLOMBIA, druh: Supremo Sandalj. Vynikajici káva, na latinskoamerickou kávu s překvapivé plným tělem. Má plné aroma a vyváženou, lehce ořiškovou, chuť s karamelovými podtóny a decentní kyselostí.

Lokalita: BRASIL, druh: Cerrado Dulce. Je káva intenzivní, s náznakem sladkosti a oříškové chuti, bez stopy hořkosti a kyselosti. Je základem směsí, jelikož snižuje jejich kyselost.

 

4 druhy směsí:

Coffee Berry STRONG: 60 % Robusta, 40 % Arabica. Směs pro přípravu „silného“ espressa italského typu.

Coffee Berry MEDIUM: 30 % Robusta, 70 % Arabica. Směs pro přípravu espressa i cappuccina. Je vhodná zejména pro automatické kávovary.

Coffee Berry SUNRISE: 30 % Robusta, 70 % Arabica. Směs pro přípravu espressa i cappuccina s vysokou pěnivosti

Coffee Berry FINE: 100% Arabica. Vhodná pro všechny druhy příprav kávy